Kategoria

 • Ammattilaisille
 • Fredman pyrkii ruokaturvallisuuden Micheliniksi

  Ruokaturvallisuus on tulevaisuuden megatrendi, jonka merkit ovat jo ilmassa. Kuluttajat ovat entistä kiinnostuneempia ravintoloiden vastuullisuudesta ja ruokaturvallisuudesta kertovista sertifikaateista.

  Ravintola-alan toimijoiden yhteinen asia on terveysturvallisuuden varmistaminen, kun ihmiset palaavat poikkeusolojen jälkeen ravintolaelämysten pariin. Haluamme teknologisena ruoka-alan toimijana nostaa alan uuteen kasvuun.

  Meillä on pitkä historia teknologialla johdetuista ammattikeittiöistä ja haluamme uudistaa foodservice-alaa vastuullisempaan suuntaan. Siinä missä Michelin-tähtiluokitus kertoo poikkeuksellista laadusta ruoanlaittotaidon osalta, voisi Fredman olla alan yleinen standardi ruokaturvallisuudessa.

  Chefstein-palvelumme on teknologinen innovaatio ammattikeittiön digitaaliseen omavalvontaan, ruokahävikin vähentämiseen, jätteen hallintaan ja hygieniatasojen ylläpitoon. Palvelumme on käytössä Suomessa jo noin 1600 ammattikeittiössä, yksityisessä ravintolassa tai julkisen puolen keittiöissä.

  YHTENÄINEN FREDMAN INVESTOI TUOTEKEHITYKSEEN

  Fredmania on vuoden 2020 lokakuusta lähtien luotsannut Per-Henrik Hagberg. Hagberg tuli yhtiöön Fiskarsilta vuonna 2018.

  Hagbergilla on uudistetun johtoryhmän kanssa tavoitteena vähintään kolminkertaistaa yrityksen liikevaihto vuoteen 2024 mennessä 100 miljoonaan euroon. Valtaosaa kasvusta tavoitellaan kansainvälisiltä markkinoilta.

  Viime vuosi oli meille kaikkien aikojen paras liikevaihdolla mitattuna: saavutimme noin 31 miljoonan euron liikevaihdon. Vuoden takaiseen verrattuna Fredmanin liikevaihto kasvoi 18 prosenttia.

  Kotikeittiöissä innostuttiin leipomaan sekä ravintolaruoasta nautittiin edelleen, mikä kasvatti niin kuluttajille suunnattujen keittiötuotteiden kuin ammattikeittiöiden tuotteiden myyntiä.

  Nyt yhtiömme toimii yhtenä Fredmanina. Laadun ja ruokaturvallisuuden takeena.

  UNELMA KANSAINVÄLISTYMISESTÄ SIINTÄÄ EDELLEEN

  Meillä on ollut unelma kansainvälistymisestä ja viime vuodet olemme rakentaneet siihen kyvykkyyksiä muun muassa investoimalla tuotekehitykseen. Viime ja tänä vuonna olemme investoineet niin Rauman tehtaaseemme kuin älykkään keittiön tuotekehitykseen yhteensä noin 2,5 miljoonaa euroa.

  Integroiduille digitaalisen keittiön ratkaisuille on kysyntää Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

  Kasvupotentiaali perustuu muun muassa robotiikan ja tekoälyn hyödyntämiseen, kun keittiötyön eri vaiheita voidaan automatisoida. Haamu- ja delivery only -ravintolat kasvavat uutena asiakaskuntana.

  Ruokahävikki on yksi suurista kestävän kehityksen haasteista ja ratkaisut sen määrän vähentämiseksi teknologian avulla kiinnostavat. Sääntelypaine koko elintarvikeketjulle kasvaa. Lisäksi asiakkaat painottavat yhä enemmän ruokaturvallisuuden toteutumista. Tähän tarpeeseen me vastaamme.

  Peter Fredman

  Kirjoittaja on toisen sukupolven omistajayrittäjä ja Fredman-konsernin hallituksen puheenjohtaja. Peter on vahva yrittäjyyden, kotimaisuuden ja vastuullisen liiketoiminnan puolestapuhuja. Hän nauttii kalastamisesta ja luonnossa liikkumisesta

  Festarikausi alkaa: vastuullinen ruokapakkaus vahvistaa brändiä

  Kesän ulkotapahtumissa ruoalla on merkittävä rooli onnistuneen tapahtumaelämyksen luomisessa. Ruokien tarjoilurasialla on merkitystä osana kokonaisuutta. Pakkauksen valinta kertoo myös yrityksen...

  Lue lisää
  Korona Investin ja Fredman Groupin välinen kauppa toteutui

  Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) on hyväksynyt kaupan, jolla pääomasijoitusyhtiö Korona Invest Oy:n yritysryhmään kuuluva rahasto Korona Fund IV Ky hankkii...

  Lue lisää