Kategoria

 • Ammattilaisille
 • Fredman
 • Kotikokeille
 • Fredmanin ensimmäinen vastuullisuuskatsaus on julkaistu

  Fredman Group Oy on julkaissut vuoden 2021 vastuullisuuskatsauksen. Yrityksen ensimmäinen vastuullisuuskatsaus avaa Fredmanin vastuullisuustyötä, -tekoja ja -tavoitteita.

  Vastuullisuustyötämme kiteytyy kolmeen teemaan:

  1. kotimaisuuteen
  2. vastuullisiin raaka-aineisiin
  3. hyvinvoivaan henkilöstöön.

  Vastuullisuusteemoista ja niihin liittyvistä tavoitteista voit lukea katsauksestamme lisää.

  ”Kehitämme vastuullisuutta jatkuvasti osana toimintaamme, ja näin 25-vuotisjuhlavuotenamme halusimme tuoda vastuullisuustyötämme näkyvämmin esiin. Haluamme tarjota sidosryhmillemme hyödyllistä ja vertailukelpoista tietoa vastuullisuudestamme. Tavoitteenamme on kehittää vastuullisuustyötämme johdonmukaisesti ja kertoa siinä edistymisestä jatkossa säännöllisesti”, sanoo Fredmanin vastuullisuus- ja laatujohtaja Marju Vroman.  

  Tehtaamme Raumalla saavutti hiilineutraaliuden vuonna 2022

  Olemme tehneet määrätietoisesti jo vuosia töitä oman tehtaamme hiilineutraalisuden saavuttamiseksi, ja alkuvuonna tämä tavoite toteutui. Saavutuksesta tuli totta mm. seuraavien toimenpiteiden kautta:

  Vuonna 2023 suunnitelmissamme on Scope 3 -päästöjen laskeminen, ja konsernitason hiilineutraaliutta tavoittelemme vuoteen 2024 mennessä.

  Tuotteissa kestäviä raaka-aineita ja digitaalisilla palveluilla positiivista kädenjälkeä

  Me Fredmanilla olemme lähteneet kehittämään tuotteillemme kestävää raaka-ainepolitiikkaa sekä hyödyntämään digitalisaatiota esimerkiksi ammattikeittiöiden hävikin hallinnassa. Suomessa ravintola-alalla syntyy ruokahävikkiä 75–85 miljoonaa kiloa vuodessa, ja haluamme ratkaisuillamme auttaa ammattikeittiöitä heidän ympäristötavoitteiden saavuttamisessa. Yksi asiakkaistamme on esimerkiksi Chefstein Älyvaa’alla onnistunut vähentämään 85 % hävikkiään (lue lisää henkilöstöravintolan case-esimerkistä katsauksen s. 10).

  Vastuullisuuden kohokohtia vuodelta 2021

  Tutustu vastuullisuuskatsaukseemme: Fredman Group Oy:n vastuullisuuskatsaus 2021

  Fredmanin vastuullisuuskatsaus 2022 on julkaistu: Hyvää kehitystä ennalta-arvaamattomana vuotena

  Fredman Group Oy:n vastuullisuuskatsaus vuodelta 2022 on julkaistu. Katsaus kertoo Fredmanin vuodesta ja perheyrityksen vastuullisuustyöstä, -teoista ja -tavoitteista. Vuosi 2022...

  Lue lisää
  Nyt vaihtuu 440 miljoonan suodatinpussin paperi

  Vastuullisempi paperi ei nosta suodatinpussin hintaa eikä vaikuta kahvin makuun Jatkossa suomalaiset voivat nauttia kahvihetkestään entistä vastuullisemmin, kun ainoa Suomessa...

  Lue lisää