Kategoria

 • Ammattilaisille
 • Fredman
 • Kotikokeille
 • Noutoruoan kysynnän kasvu loi uusia haasteita koteihin ja ravintoloihin

  Noutoruoan pakkaaminen ja ruokaturvallisuudesta huolehtiminen ovat haasteita, joita entistä useampi ravintola on kohdannut poikkeusolojen vuoksi. Noutoruoan pakkausvalinnat nousevat tärkeään rooliin ruokailijoiden arjessa. 

  Noutoruoan myynnin voimakas kasvu on tuonut mukanaan haasteita etätyöntekijöiden ruokailuun. Kotikeittiöt täyttyvät pakkausjätteestä, kun ruokaa tilataan kotiin entistä enemmän. Monet take away -astiat eivät kuitenkaan ole kierrätettäviä, joten ne päätyvät sekajätteeseen.

  – Ravintolat ovat yhä useammin kiinnostuneet pakkauksista, jotka säilyttävät parhaat maut, kestävät kuljetuksen ja ovat ekologisia, sanoo Fredmanin hallituksen puheenjohtaja Peter Fredman.

  Kespron kevään 2021 Maailma kattilassa – vastuullisia valintoja kuluttajatutkimuksen mukaan 69 prosenttia suomalaisista arvostaa vastuullisuutta ravintolaa valitessaan. Lisäksi kuluttajista yli puolet on kiinnostunut ja olisi valmis maksamaan ekologisista annospakkauksista tilatessaan ruokaa kotiin.

  Fredman ammattikeittio
  RUOKATURVALLISUUDESTA TULEE LAADUN TAE – FREDMANISTA UUSI MICHELIN

  Ravintolaruoan kotona syömiseen liittyy ruokaturvallisuusriskejä, joita moni ei ota huomioon.

  Ruoka täytyy pakata ja kuljettaa hygieenisesti, kun se siirretään nautittavaksi ravintolan ulkopuolelle. Jos ruokaa ei syö heti tai sitä jää yli, annos tulee jäähdyttää ja uudelleen lämmittää oikeaoppisesti. Muuten ruokamyrkytysriski kasvaa.

  Entistä useampi kuluttaja onkin kiinnostunut ravintoloiden turvallisuudesta ja vastuullisuudesta todistavista sertifikaateista tai teknologiasta. Silloin ruokaturvallisuudesta tulee yksi laadun tae. Suomalainen perheyritys Fredman haluaa auttaa ravintoloita uuteen kasvuun vastuullisesti.

  – Siinä missä Michelin-tähtiluokitus kertoo poikkeuksellisesta laadusta ruoanlaittotaidon osalta, voisi Fredman olla alan yleinen standardi ruokaturvallisuudessa, Fredman visioi.

  Foodservice-alalla toimitaan myös yhteiskunnallisissa toiminnoissa, kuten sairaanhoidossa, joten hygienian ja turvallisuuden takaaminen on erittäin tärkeää.

  Fredmanin digitaaliset ratkaisut
  Fredmanin digitaaliset älykeittiöratkaisut ovat käytössä yli 1600 ammattikeittiössä ympäri Suomen. Tämän lisäksi yrityksen hygieniasta ja ruokaturvallisuudesta huolehtivat työvälineet ovat laajasti käytettyjä alalla.
  VIIME VUOSI OLI TULOKSELLISESTI HYVÄ

  Kuluttajalle Elmu®kelmustaan ja suodatinpusseistaan tunnetun Fredmanin viime vuosi oli tuloksellisesti hyvä. Liikevaihto kasvoi +18 % 30,1 miljoonaan euroon (25,6 miljoonaa euroa vuonna 2019) kotoilun, keittiöhygieniatuotteiden ja take away -pakkausmyynnin ansiosta.

  Yhtiö tavoittelee maailman valloitusta ja myynnin kolminkertaistamista, sillä vaikka Suomi on ruokaturvaindexin kärjessä, on ruokaturvallisuudessa globaalisti vielä paljon tehtävää.

  – Ratkaisut myös ruokahävikin määrän vähentämiseksi teknologian avulla kiinnostavat ravintoloita globaalisti, kun sääntelypaine koko elintarvikeketjulle kasvaa, Fredman kertoo.

  Fredman Group lyhyesti:

  • Per-Henrik Hagberg nimitettiin konsernin toimitusjohtajaksi loppuvuodesta 2020.
  • Liiketoimintayksiköt 2021: Fredman Finland ja Fredman International.
  • Emoyhtiöön kuuluvat taustalla toimivat tytäryhtiöt Fredman Professional Kitchen Oy, Fredman Operations Oy ja Fredman Perfect Kitchen Oy.
  • Fredmanin juuret ovat Euran Paperi Oy:ssä vuodessa 1937.
  • Fredmanin Chefstein® on digitaalinen keittiöjohtamisen ratkaisu, jolla tehostetaan ammattikeittiön työnkulkua, elintarviketurvallisuutta, ruokahävikkiä ja hygieniaa.
  • Vuonna 2019 ESKIMO®-brändi jäi historiaan, kun kaikki tuotteet ja palvelut keskitettiin Fredman-brändin alle.
  Tutustu Fredmanin tarinaan
  Kysely: kesäjuhlien kahvipöydän suosikkitarjoilujen ykköstilan vei mansikkakermakakku

  Kahvipöydässä eniten houkuttavat kakut, vähiten pikkuleivät, pullat ja kakkutikkarit Selvitimme kesäjuhlien kahvipöytätarjoilujen suosikit ja inhokit. Kyselyn vastaajat kertoivat, mitä herkkuja...

  Lue lisää
  Niklas Wickström Fredmanin uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi

  Niklas Wickström on nimitetty Fredmanin hallituksen jäseneksi ja hallituksen puheenjohtajaksi. Niklas on toiminut suomalaisen pääomasijoitusyhtiön Korona Invest Oy:n sijoitusjohtajana vuodesta...

  Lue lisää