Kategoria

 • Ammattilaisille
 • Hans Välimäen ravintoloissa kiinnitetään huomiota ruoan pakkaamiseen

  Laadukkaat pakkausmateriaalit ja huolellinen pakkaaminen tekevät keittiötyöstä tehokkaampaa ja vähentävät hävikkiä ravintolakeittiössä. Fredman professional -tuotteet on kehitetty sopimaan ravintoloiden tarpeisiin.

  Keittiömestari ja ravintoloitsija Hans Välimäki näkee, että ravintolakeittiössä on tärkeää kiinnittää huomiota ruoan huolelliseen pakkaamiseen.

  – Järkevällä pakkaamisella säästetään tilaa, huolehditaan hygieniasta ja parannetaan säilyvyyttä, hän aloittaa.

  Säilyvyyden paranemisen kautta myös hävikki pienenee, mikä on sekä taloudellisesti että ekologisesti tärkeä tekijä. Hansin mukaan valituissa pakkauksissa keskitytään hyvän säilyvyyden lisäksi myös helppokäyttöisyyteen, kestävyyteen ja toimivaan formaattiin.

  – Valitsemme pakkauksia, jotka vievät mahdollisimman vähän tilaa ja jotka tekevät tuotteista helposti käyttöönotettavia. Esimerkiksi pakkaseen haluamme mahdollisimman litteitä pusseja.

  Fredman professional -tuotteissa onkin laaja valikoima erilaisia pakkausformaatteja, kelmusta ja foliosta säilytyspusseihin ja -astioihin, jotta jokaiseen ravintolakeittiöön löytyvät juuri oikeat ratkaisut.

  – Jokainen ravintolakeittiö määrittelee tarpeensa itse, mutta itse koen, että käytettävyyteen ja materiaalien laatuun kannattaa satsata. Tämä palkitsee itse työssä, Hans toteaa. 

  Kertakäyttötuotteissa kierrätettävyys korostuu

  Hansin mukaan kierrätettävyys ja biohajoavuus tulevat olemaan jatkossa yhä enemmän fokuksessa.

  – Moni suuri tapahtuma ei enää hyväksy ruokayrittäjiä, jotka eivät käytä kierrätettäviä tai biohajoavia astioita. Tähän jokaisen kannattaa nyt alkaa kiinnittämään huomiota.

  Hänen mukaansa onkin positiivista, että vastuullisemmat materiaalit muuttuvat entistä paremmiksi. Fredmanilla tarjolla on esimerkiksi kuitupohjaisia kartonkisia ratkaisuja, jotka ovat helposti kierrätetteviä ja brändättävissä asiakkaan konseptin mukaisiksi.

  – Vaikka muovi on ominaisuuksiltaan pakkausmateriaalina hyvä, on pelkkää plussaa, jos markkinoille saadaan nyt kehitettyä yhä parempia vaihtoehtoja kertakäyttöisiin tuotteisiin, hän toteaa

  Aiheesta muualla: Artikkeli julkaistu 28.2.2024 Aromi-lehdessä

  Fredman ja Finnair kehittivät uudet ateriavuoat lentomatkailun vaativiin olosuhteisiin

  Haasteesta innostuneena Fredman tarttui tilaisuuteen auttaa Finnairia kunnianhimoisessa tavoitteessaan puolittaa kertakäyttömuovin käyttö neljässä vuodessa. Läheisessä yhteistyössä Finnair Kitchenin tiimin kanssa...

  Lue lisää
  Fredmanin vastuullisuuskatsaus 2023 on julkaistu: Toiminnan kehittämistä ja onnistumisia epävarmassa ajassa

  Fredman Group Oy:n vastuullisuuskatsaus viime vuodelta on julkaistu. Katsaus kertoo Fredmanin vastuullisuustyöstä, -teoista ja -tavoitteista. ”Vuosi 2023 voidaan sanoa olleen...

  Lue lisää