Kategoria

 • Ammattilaisille
 • Kotikokeille
 • Vastuullisten keittiöiden lähteillä

  Tuotteiden vastuullisuus ei ole enää kilpailuetu, vaan se on jo perusedellytys, mikäli haluaa, että liiketoiminta kantaa myös tulevaisuudessa. Me Fredmanilla olemme tehneet pitkäjänteistä työtä vastuullisesti valmistettujen tuotteiden tarjoamiseksi asiakkaillemme. Kerromme tässä artikkelissa, kuinka Fredman varmistaa tuotteidensa vastuullisuuden toimitusketjun alusta kaupan hyllylle.

  MISTÄ TIEDÄT MITÄ OSTAT?

  Kun valitset kaupan hyllystä tai verkkokaupasta Fredmanin tuotteen, se on kulkenut oman matkansa päätyäkseen käsiisi. Ostopaikkaan se on toimitettu joko suoraan tai välikäsien ja -pysähdyksien kautta kuitenkin Fredmanin Rauman tehtaalta.

  Mutta mistä saapuvat tehtaallemme tuotteiden raaka-aineet, niiden kotelot ja pakkaukset sekä erilaiset tarvikkeet, joista vaikkapa lopullinen Elmu®kelmu-tuote koostuu? Ja miten voimme luottaa siihen, että ne on valmistettu vastuullisesti?

  Hankinnoistamme noin 65 % on kotimaasta ja noin 98 % Euroopasta. Hankimmekin mieluiten kaiken mahdollisimman läheltä. Olemme etenkin ylpeitä Carita®-liinoista, jotka ovat 100 % satakuntalaista syntyperää kaikilta osin!

  Fredman Carita-liinan valmistus
  Carita®-liina on valmistettu luonnonmukaisista, uusiutuvista raaka-aineista, ja sille on myönnetty todistus soveltuvuudesta elintarvikekontaktiin.
  LAADUKKAITA KEITTIÖTUOTTEITA VASTUULLISESTI TUOTETTUNA

  Keittiötuotteidemme raaka-aineita ja tarvikkeita meille toimittaa noin 90 tavarantoimittajaa. Kolmehenkinen ostotiimimme varmistaa jo ennen yhteistyön aloitusta, että vaalimamme sosiaalisen ja ympäristövastuun periaatteet täyttyvät.

  Kun hankimme EU:n ulkopuolelta, vaadimme muun laatukriteeristön ohella toimittajalta riippumattoman sosiaalisen vastuun auditoinnin amfori BSCI-järjestelmän mukaisesti. Haluamme hankkia oikeudenmukaisesti valmistettua laatua, ja tästä emme tingi.

  – Hankintatiimimme varmistaa jo ennen yhteistyön aloitusta, että vaalimamme sosiaalisen ja ympäristövastuun periaatteet täyttyvät.

  Me Fredmanilla seuraamme tarkasti tuotteiden ja raaka-aineiden jäljitettävyyttä niin raaka-ainetoimittajien kuin asiakkaidenkin suuntaan. Tuotannossa raaka-ainemerkinnät tarkastetaan ja hyväksyttävät merkinnät kuitataan. Lisäksi tuotteisiin merkitään tunnistetiedot, joiden avulla asiakasreklamaatioiden tuote-erät ja -kappaleet voidaan jäljittää omaan tuotantoon, ja sitä kautta taas raaka-aineisiin. Jäljitettävyys on tärkeää voidaksemme varmistaa Fredman-tuotteiden laadun ja pystyäksemme puuttumaan mahdollisiin epäkohtiin ja korjaamaan ne.

  Lisätietoa Fredmanin vastuullisesta toimintatavasta sekä tuotteillemme myönnetyistä sertifikaateista löydät täältä.

  LAADUNVARMISTUS ULOTTUU MYÖS TOIMITUSKETJUUN

  Seuraamme toimittajiemme tekemistä säännöllisin kyselyin, joilla saamme tietoa toimitusketjumme kokonaistilanteesta. Ymmärrämme lumipalloefektin merkityksen, jonka vuoksi vaadimme toimittajiemme myös seuraamaan ja kannustamaan omaa toimitusketjuaan. On tärkeää kommunikoida selkeästi, mitkä edellytyksemme yhteistyölle ovat, mutta myös tukea toimittajia parantamaan toimintaansa. Tämän vuoksi toimittaja-auditointien palaute sisältää aina kehitysehdotuksia ja käymme näiden toteutumista läpi, auttaen parhaamme mukaan mahdollisissa haasteissa.

  Fredman Carita-liinapakkaus.
  Fredman Carita®-kuituliinat ovat 100 % satakuntalaita syntyperää.
  VASTUULLISUUSTYÖTÄ PAREMMAN HUOMISEN PUOLESTA

  Vastuullisuusstandardien monimuotoisuus johtaa helposti siihen, että toimittajaan kohdistuu erilaisia vaatimuksia eri asiakkaiden taholta. Olisikin suotavaa yhtenäistää sosiaalisen ja ympäristövastuun Best Practices -ajattelua eri teollisuudenalojen välillä, ja näin luoda yhtenäinen, kattava, globaali ohjenuora, johon voimme kaikki tukeutua. Tavoitteena kuitenkin on turvata elinvoimainen planeetta, terveille ja hyvinvoiville asukeille, myös tulevaisuudessa. Tässä Fredman haluaa olla mukana, ja olla kumppanisi niin ammatti- kuin kotikeittiössä.

  – Haluamme hankkia oikeudenmukaisesti valmistettua laatua, ja tästä emme tingi.

  Marju Vroman
  Director, People and Sustainability Programs

  Kysely: kesäjuhlien kahvipöydän suosikkitarjoilujen ykköstilan vei mansikkakermakakku

  Kahvipöydässä eniten houkuttavat kakut, vähiten pikkuleivät, pullat ja kakkutikkarit.

  Lue lisää
  Niklas Wickström Fredmanin uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi

  Niklas on toiminut suomalaisen pääomasijoitusyhtiön Korona Invest Oy:n sijoitusjohtajana vuodesta 2017 lähtien. Korona Investin ja Fredman Groupin välinen kauppa toteutui...

  Lue lisää