ESPOO CATERING VALITSI FREDMAN PRO -PALVELUN KEITTIÖIDEN JOHTAMISEEN JA OMAVALVONTAAN

17.10.2017

Espoo Catering Oy on hankkinut uuteen Kilon Keittiöönsä digitaalisen Fredman Pro -palvelun keittiön johtamiseen ja omavalvontaan. Uudessa keittiössä valmistetaan päivittäin noin 6000 annosta ja marraskuusta lähtien jopa 11 600 annosta, kun koko tuotanto on käynnissä. Fredman Prolla varmistetaan ruokaturvallisuus niin valmistuksen, kuljetuksen kuin aterioiden jakelun osalta. Aikaa säästyy runsaasti, kun omavalvonnan rutiinit automatisoidaan ja keittiön johtamiseen liittyviä tehtäviä hoidetaan palvelun avulla. Fredman on toimittanut hankintasopimuksen mukaisesti myös Kilon Keittiöllä aterianpakkaamiseen ja -kuljettamiseen tarvittavat Comple-ateriapalvelukonseptin mukaiset laitteet ja vuoat.

– Kilon Keittiössä suunnittelun keihäänkärkinä ovat olleet tehokkuus, kestävä kehitys ja logistiikan huomioiminen. Logistiset ratkaisut ovat yksinkertaisia, ja kaikki toimii hyvin loogisesti. Tuotannossa edetään prosessin mukaisesti koko ajan eteenpäin, sanoo operatiivinen johtaja Hellen Junninen Espoo Cateringista.

– Omavalvonnan tekeminen digitaalisen Fredman Pron avulla on huomattavasti helpompaa, kun kaikki kulkee mukana mobiililaitteessa. Yhdellä kertaa järjestelmään saa tiedot siitä, mitä mittaat, mikä erä, mikä tuote, kuka mittaa ja mikä lämpötila on kyseessä, jatkaa tuotantopäällikkö Paula Kolppanen-Valli Espoo Cateringista.

Fredman Pro on ammattikeittiöiden johtamiseen ja omavalvonnan automatisoimiseen Suomessa kehitetty palvelu. Se on laiteriippumaton ja skaalautuva, joten se sopii niin pienten kuin suurien ammattikeittiöiden johtamiseen. Palvelun avulla aikaa vievät omavalvonnan rutiinit automatisoidaan, mittausdata tallentuu antureista suoraan pilvipalveluun ja riskitilanteista saadaan hälytykset tekstiviestinä tai sähköpostitse. Henkilökunta saa keittiön päivittäisistä tehtävistä muistutukset mobiililaitteeseen tai perinteiseen käsipäätteeseen, jolla myös kuitataan tehtävät hoidetuksi. Tuloksena keittiöstä poistuvat kynät ja ruutulehtiöt, aikaa säästyy ja ruokahävikin määrä vähenee.

Käyttäjä hyötyy Fredman Pron käytöstä, sillä hänen ei tarvitse itse muistaa, mitä tänään on tarkoitus mitata ja siivota. Kaikki tehtävät on aikataulutettu, ja käyttäjää ohjataan tekemään ne tiettynä päivänä.

– Olemme otettuja siitä, että Espoo Catering valitsi meidät sekä Fredman Prolla että Comple pakkaus- ja kuljetuskonseptillamme mukaan huolehtimaan ruokaturvallisuudesta ja espoolaisille tarjottavista parhaista mauista. Sopimus mahdollistaa yhteistyön laajentumisen myös Espoo Cateringin muihin keittiöihin, joten meille kyseessä on merkittävä kokonaisuus, sanoo johtaja Markku Lukkari Fredman Professional Kitchen Oy:stä.

Lisätiedot: johtaja Markku Lukkari, Fredman Professional Kitchen Oy, puh. 0500 682 605, markku.lukkari@fredmangroup.com tai operatiivinen johtaja Hellen Junninen, Espoo Catering Oy, puh. 050 3389 787, hellen.junninen@espoocatering.fi

Fredman Professional Kitchen Oy kuuluu Fredman Groupiin, joka tavoittelee täydellistä keittiötä ja taistelee parhaiden makujen puolesta. Fredmanin työvälineet, kuten Carita-liinat, Comple-ateriapalvelujärjestelmä ja Elmukelmu, tunnetaan kaikissa suomalaisissa ammattikeittiöissä. Asiakkaiden kanssa yhdessä kehitetty Fredman Pro on mukana sadoissa ammattikeittiöissä tehostamassa keittiön johtamista ja omavalvontaa. Fredman Group Oy:n liikevaihto tytäryhtiöineen on noin 26 miljoonaa euroa. Konserni työllistää noin 75 henkilöä.

Espoo Catering Oy on Espoon kaupungin 100 prosenttisesti omistama yhtiö, joka järjestää laadukkaita ja kilpailukykyisiä catering-palveluita asiakkaidensa tarpeisiin. Espoo Cateringissa työskentelee noin 470 ammattilaista, jotka huolehtivat päivittäin noin 50 0000 asiakkaan ateriapalveluista.

Fredman Group