Vastuullinen liiketoiminta – pelkkää sanahelinää vai todellisia tekoja

22.11.2019

Elämme hienossa maailmassa mutta samalla haastavassa vaiheessa. Loistava menneisyys ei ole enää tae tulevaisuuden kehityksestä, jos se nyt ikinä on sitä ollutkaan. Tuntuu, että kaikki toimialat ovat muutosten kourissa ja muutos on aina mahdollisuus.

Vastuullinen liiketoiminta maistuu jo arkiselta termiltä, mutta käytännössä sitä se ei ole. Se sisältää valtavan määrän asioita sekä tulkintoja. Kestävän kehityksen kannalta katsottuna asiat saavat jo eri merkityksen. Tässäkin suomalaiset yritykset toimivat pääsääntöisesti mallikkaasti. Raportoidaan, miten on vähennetty CO2-päästöjä ja miten minimoidaan energian kulutusta. Valitettavasti tämä ei riitä. Kuluttajina vaadimme vielä konkreettisempia tekoja. Yritykset voivat tehdä vielä paljon sen eteen, että maailmasta tulisi kestävämpi ja seuraavat sukupolvet voisivat nauttia terveellisemmästä ympäristöstä.

Tarvitaan tekoja lupausten lisäksi

Olemme luvanneet, että vuoteen 2030 mennessä kaikki tuotteemme ovat kierrätettäviä ja ne valmistetaan uusiutuvista materiaaleista. Kehitämme jatkuvasti uusia ruokateknologiaratkaisuja asiakkaillemme, jotta he voisivat olla resurssitehokkaampia vähentämällä hävikkiä, energiaa sekä optimoimalla toimintaansa jatkuvasti. Olemme käynnistäneet yrityksemme historian suurimman kehityshankkeen nimeltä Chefstein, jonka tuloksena pystymme hyödyntämään tulevaisuuden teknologiaa käyttäjäystävällisesti, kuten koneoppimista ja tekoälyä, paikasta ja ajasta riippumatta. Suomalaisia yrityksiä on moitittu investointien puutteesta, me uimme vastavirtaan. Vain investoimalla voidaan rakentaa arvokkaampaa tulevaisuutta ja kestävämpää yhteiskuntaa.

Parhaiden osaajien avulla saavutetaan tavoitteita

Olemme päättäneet, että tulemme muuttamaan hotelli- ja ravintolatoimialaa palveluillamme, joka vaatii huippuinnovaatioita sekä pitkäjänteistä työtä ja konkreettisia tekoja. Me emme tule saavuttamaan tavoitettamme, jos emme saa parhaita osaajia joukkoomme, onneksi olemme tässä onnistuneet toistaiseksi mainiosti. Tarvitaan poikkeuksellista rohkeutta asiakkailta, työntekijöiltä, omistajilta, hallitukselta sekä jokaiselta verkoston jäseneltä lähteä rakentamaan täysin uusia palvelumalleja, mitä kukaan ei ole aikaisemmin tehnyt. Tämä lienee nyt sitä kokeilukulttuuria, missä tarvitaan uutta osaamista, rohkeita kokeiluja ja epäonnistuneita hankkeita. Vain tätä kautta syntyy uutta ja uniikkia.

Tähtäämme maailmalle ja maailma janoaa uusia kestävän kehityksen mukaisia työkaluja omaan liiketoimintaansa. Jatkuvan dialogin lisäksi toimitamme ratkaisuja, joilla ammattikeittiöt ympäri maailmaa toimii tulevaisuudessa entistä kestävämmällä pohjalla. Vain teot ratkaisevat.

Peter Fredman
Hallituksen puheenjohtaja
Fredman Group

Fredman Group